ThuisRamenTonkotsu Ramen

Populaire Tonkotsu Ramen – Maak je eigen

Ben jij een ramenliefhebber? Heb jij Tonkotsu Ramen al eens geprobeerd? Deze romige en hartige soep is een populair gerecht in Japan dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Tonkotsu Ramen wordt gemaakt met varkensbotten die enkele uren worden gekookt, wat resulteert in een rijke bouillon boordevol smaak. Als je fan bent van dit heerlijke gerecht, waarom probeer je het dan niet thuis? Je eigen Tonkotsu Ramen maken is makkelijker dan je denkt, en het is een geweldige manier om indruk te maken op je familie en vrienden. In dit artikel laten we u zien hoe u een heerlijke en authentieke Tonkotsu Ramen kunt maken die met elk restaurant kan concurreren. Dus trek je schort aan, maak je klaar om wat groenten te hakken en laten we gaan koken!

Geschiedenis van Tonkotsu Ramen

Tonkotsu Ramen ontstond in de jaren veertig in Fukuoka, een stad in het zuiden van Japan. Het gerecht werd populair onder de arbeidersklasse omdat het een goedkope en vullende maaltijd was. Het woord "Tonkotsu" betekent "varkensbot" in het Japans, wat verwijst naar de bouillon die in het gerecht wordt gebruikt. De varkensbotten worden enkele uren gekookt totdat ze hun rijke smaak en collageen vrijgeven, wat resulteert in een romige en hartige bouillon die het kenmerk is van Tonkotsu Ramen.

Door de jaren heen is Tonkotsu Ramen niet alleen populair geworden in Japan, maar ook in andere delen van de wereld. Dit gerecht is een symbool geworden van de Japanse keuken en veel mensen beschouwen het als een troostmaaltijd.

De bouillon maken

De sleutel tot het maken van heerlijke Tonkotsu Ramen is de bouillon. De bouillon is de basis van de soep en geeft het gerecht zijn rijke en hartige smaak. Zo maak je de bouillon:

Ingrediënten:

- 4-5 pond varkensbotten (nekbeenderen, beenbotten en/of dravers) - 8 kopjes water - 1 ui, gehakt - 6 teentjes knoflook, geplet - 5 cm stuk gember, in plakjes gesneden - 3 groene uien, gehakt - 1 eetlepel plantaardige olie - 1 eetlepel sojasaus - Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm uw oven voor op 230°C. 2. Spoel de varkensbotten af onder koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen. 3. Leg de varkensbotten op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Draai ze halverwege om. 4. Terwijl de varkensbotten braden, verwarm je de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. 5. Voeg de ui, knoflook, gember en groene uien toe aan de pan en bak 5-7 minuten, of tot de groenten gaar zijn. 6. Voeg de geroosterde varkensbotten toe aan de pan en giet het water erbij. 7. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 12-16 uur sudderen, af en toe roeren. 8. Schep alle onzuiverheden en vet af die naar de oppervlakte komen. 9. Nadat de bouillon 12-16 uur heeft gekookt, verwijdert u de varkensbotten en zeeft u de bouillon door een fijnmazige zeef. 10. Voeg de sojasaus, zout en peper naar smaak toe.

Je Tonkotsu Ramen-bouillon is nu klaar!

De noedels maken

De noedels zijn een ander essentieel onderdeel van Tonkotsu Ramen. Je kunt in de winkel gekochte ramennoedels gebruiken of je eigen noedels maken. Zo maak je de noedels:

Ingrediënten:

- 2 kopjes bloem voor alle doeleinden - 1/2 kopje water - 1/2 theelepel zout - Maïzena om te bestuiven

Instructies:

1. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom. 2. Voeg het water toe aan de kom en meng tot het deeg samenkomt. 3. Kneed het deeg gedurende 10-15 minuten, of totdat het glad en elastisch wordt. 4. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten. 5. Bestrooi een schoon oppervlak met maizena. 6. Rol het deeg uit tot het dun en plat is. 7. Snijd het deeg in dunne noedels met een scherp mes of een pastamachine. 8. Kook de noedels in een pan met gezouten water gedurende 2-3 minuten, of tot ze gaar zijn. 9. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water.

Je Tonkotsu Ramen-noedels zijn nu klaar!

Het samenstellen van de Tonkotsu Ramen

Nu je de bouillon en noedels hebt gemaakt, is het tijd om de Tonkotsu Ramen in elkaar te zetten. Hier leest u hoe u het moet doen:

Ingrediënten:

- Tonkotsu Ramen-bouillon - Tonkotsu Ramen-noedels - 1 ei, gekookt en in tweeën gesneden - 2-3 plakjes buikspek, gekookt - 1/2 kopje taugé - 1/2 kopje gehakte groene uien - 1 vel nori-zeewier , in kleine stukjes gesneden - 1 eetlepel sesamolie - 1 eetlepel sojasaus

Instructies:

1. Voeg in een grote kom de gekookte Tonkotsu Ramen-noedels toe. 2. Giet de Tonkotsu Ramen-bouillon over de noedels. 3. Voeg het gesneden buikspek, het gekookte ei en de taugé toe. 4. Strooi de gehakte groene uien en het nori-zeewier erover. 5. Sprenkel de sesamolie en sojasaus over de soep. 6. Serveer warm en geniet ervan!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen heerlijke en authentieke Tonkotsu Ramen gemaakt.

Conclusie

Tonkotsu Ramen is een populair en heerlijk gerecht dat je nu thuis kunt maken. Met dit recept kunt u indruk maken op uw familie en vrienden met een smaakvolle en romige soep die elk restaurant zal evenaren. Het maken van Tonkotsu Ramen kost tijd en moeite, maar het resultaat is de moeite waard. Nu je weet hoe je de bouillon en noedels moet maken en de soep in elkaar moet zetten, kun je experimenteren met verschillende toppings en smaakmakers om er je eigen smaak van te maken. Dus trek je schort aan, maak je klaar om wat groenten te hakken en laten we gaan koken!

Japanse Tonkotsu Ramen maaltijdideeën
Abrikozengebakrepen

Apricot Pastry Bars zijn wellicht precies het hor d'oeuvre waar u naar op zoek bent. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 gram eiwit , 6 gram vet en in totaal 138 calorieën . Dit recept serveert 50 personen en kost 33 cent per portie. 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Ga naar de winkel en koop abrikozenvulling, bakpoeder, bloem en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 20 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 12% verdient . Deze score is niet zo spectaculair. Abrikozen- en chocoladedeegkussentjes , abrikozen-bramen bladerdeegtaart en abrikozentaart met bruine suiker en kaneelgebak lijken erg op dit recept.

Vanille Yoghurt Panna Cotta

Je kunt nooit genoeg dessertrecepten hebben, dus probeer Vanille Yoghurt Panna Cottan eens. Dit glutenvrije recept is geschikt voor 4 personen en kost $ 1,21 per portie . Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 9 gram eiwit , 3 gram vet en in totaal 205 calorieën . 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Dit recept van Taste of Home vereist cranberrysaus met hele bessen en/of optionele peer, melk, suiker en vanilleboon. Het is een betaalbaar recept voor liefhebbers van Mediterraan eten. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Over het geheel genomen verdient dit recept een niet zo goede lepelscore van 33% . Soortgelijke recepten zijn onder meer vanillebonenyoghurt panna cotta met bramencoulis , vanille panna cotta en vanille panna cotta .

Heerlijk ijsdessert

Delicious Ice Cream Dessert is misschien wel het dessert waarnaar u op zoek bent. Dit recept maakt 16 porties met elk 445 calorieën , 6 g eiwit en 21 g vet . Voor 85 cent per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Ga naar de winkel en koop vanille-ijs, boter, suiker en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het is perfect voor de zomer . Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 20% is dit gerecht niet zo geweldig. Soortgelijke recepten zijn Heerlijk bramenijs , Heerlijk bramenijs en Heerlijke mini-ijstaarten .

Gebakken chocoladevla met butterscotch-slagroom

Als je ongeveer 5 uur de tijd hebt om in de keuken door te brengen, is gebakken chocoladevla met butterscotch-slagroom misschien een spectaculair glutenvrij recept om te proberen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 6 gram eiwit , 30 gram vet en in totaal 421 calorieën . Dit recept serveert 6 personen en kost 72 cent per portie. Dit recept van Foodnetwork vereist butterscotch-ijscoupesiroop, eidooiers, suiker en melk. 3 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het leuk. Het werkt goed als een zeer budgetvriendelijk dessert. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 29% verdient . Deze score is nogal slecht. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van donkere chocoladewafels met witte chocoladevlasaus en chocolade-espresso-slagroom , donkere chocoladewafels met witte chocoladevlasaus en chocolade-espresso-slagroom , en vla met slagroom en bramen .

Cederplankzalm met bramensaus

Cederplankzalm met bramensaus is misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 29 gram eiwit , 9 gram vet en in totaal 247 calorieën . Dit recept is voor 6 personen. Voor $ 3,75 per portie dekt dit recept 24% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Voor dit recept van Taste of Home zijn bramen, chipotle-pepersaus, sjalotjes en peper nodig. 12 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het nog een keer maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 35 minuten . Het is een goede optie als u een glutenvrij, zuivelvrij en pescatarisch dieet volgt. Over het geheel genomen verdient dit recept een geweldige lepelscore van 96% . Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Cederplankzalm met gembersaus , Cederplankzalm met mierikswortel-dillesaus en Cederplankzalmparmezaanse kaas met Aziatische reductiesaus over gebakken juliennegroenten .

Verse oregano en braambessensperziebonen

Verse oregano en bramen groene bonen is een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en lacto ovo vegetarisch recept met 8 porties. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 3 gram eiwit , 0 gram vet en in totaal 52 calorieën . Voor 72 cent per portie dekt dit recept 10% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Voor dit recept van Allrecipes zijn bramen, selderijzout, peper en zout en oregano nodig. Het werkt goed als bijgerecht. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Met een lepelscore van 71% is dit gerecht behoorlijk goed. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Verse oregano en braambessensperziebonen , oreganosperziebonen en geroosterde sperziebonen en paprika's met oreganobroodkruimels .

Bramenfruitknoedel

Blackberry Fruit Dumpling duurt van begin tot eind ongeveer 30 minuten . Dit recept maakt 8 porties met elk 186 calorieën , 5 g eiwit en 5 g vet . Voor $ 1,76 per portie dekt dit recept 15% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het werkt goed als bijgerecht. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Ga naar de winkel en haal water, slagroom, suiker en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 50% , wat behoorlijk goed is. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Blackberry Dumpling Cobbler , Blackberry Dumpling Cobbler en Blackberry Fruit Jellies .

Kipnoedel genot

Chicken Noodle Delight is misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit recept serveert 6 personen en kost $ 1,59 per portie. Eén portie bevat 630 calorieën , 22 gram eiwit en 44 gram vet . Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur . Een mengsel van boter, gecondenseerde kippensoeproom, zout en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Met een lepelscore van 34% is dit gerecht niet zo super. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Makeover Chicken Noodle Delight , Ramen Noodle Delight en Broccoli Chicken Delight .

Verse oregano en braambessensperziebonen

Als je ongeveer 20 minuten de tijd hebt om in de keuken door te brengen, zijn verse oregano en braambessensperziebonen wellicht een uitstekend glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en lacto-ovo-vegetarisch recept om uit te proberen. Voor 72 cent per portie dekt dit recept 10% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept maakt 8 porties met elk 52 calorieën , 3 g eiwit en 0 g vet . Het werkt goed als een goedkoop bijgerecht. 6 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het leuk. Een mengsel van bramen, oregano, zout en peper en een handvol andere ingrediënten zijn voldoende om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 82% , wat verbazingwekkend is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van oregano-sperziebonen , geroosterde sperziebonen en paprika met oregano-broodkruimels en verse sperziebonen, one-way .

Jam 'N' Cream Franse Toast

Jam 'N' Cream French Toast heeft van begin tot eind ongeveer 10 minuten nodig. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 12 gram eiwit , 28 gram vet en in totaal 572 calorieën . Dit recept is voor 1 portie. Voor $ 2,1 per portie dekt dit recept 14% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het werkt goed als Amerikaans ontbijt. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Ga naar de winkel en koop ahornsiroop, kaneel-rozijnenbrood, aardbeienjam en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Het is een goede optie als je een lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 34% , wat nogal slecht is. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: French Toast met aardbeienjam , French Toast met kwark en bramenjam en Jammy French Toast / Hot Jam Sandwich .

Video's voor het maken van verschillende Japanse gerechten in Tonkotsu Ramen-stijl
Hoe maak je echte Tonkotsu Ramen?Dit is het echte werk, traditionele tonkotsu ramen. Veel mensen vragen zich af hoe ze zo'n goede, rijke en romige tonkotsu-bouillon kunnen krijgen ...
Beginnersrecept voor een rijke en romige Tonkotsu RamenVolg mij op instagram: Steun het kanaal op Patreon: ...
Tonkotsu Ramen | Basisprincipes met BabishVoer de aanbiedingscode "Babish" in op Squarespace.com voor 10% korting op uw eerste aankoop, of bezoek: Tonkotsu ...
Tonkotsu Miso RamenEen rijke, vette tonkotsu ramen is iets bijzonders. Het is niet zoals iets anders in deze wereld. En naar mijn bescheiden mening is de bouillon de...
Tonkotsu Ramen versus. FoRomige zelfgemaakte Tonkotsu Ramen en rustgevende geurige zelfgemaakte pho. Is het mogelijk dat de een beter is dan de ander?
Tips en trucs voor Japanse Tonkotsu Ramen maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Japans Tonkotsu Ramen eten