ThuisRamenTonkotsu Ramen

Populaire Tonkotsu Ramen – Maak je eigen

Ben jij een ramenliefhebber? Heb jij Tonkotsu Ramen al eens geprobeerd? Deze romige en hartige soep is een populair gerecht in Japan dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Tonkotsu Ramen wordt gemaakt met varkensbotten die enkele uren worden gekookt, wat resulteert in een rijke bouillon boordevol smaak. Als je fan bent van dit heerlijke gerecht, waarom probeer je het dan niet thuis? Je eigen Tonkotsu Ramen maken is makkelijker dan je denkt, en het is een geweldige manier om indruk te maken op je familie en vrienden. In dit artikel laten we u zien hoe u een heerlijke en authentieke Tonkotsu Ramen kunt maken die met elk restaurant kan concurreren. Dus trek je schort aan, maak je klaar om wat groenten te hakken en laten we gaan koken!

Geschiedenis van Tonkotsu Ramen

Tonkotsu Ramen ontstond in de jaren veertig in Fukuoka, een stad in het zuiden van Japan. Het gerecht werd populair onder de arbeidersklasse omdat het een goedkope en vullende maaltijd was. Het woord "Tonkotsu" betekent "varkensbot" in het Japans, wat verwijst naar de bouillon die in het gerecht wordt gebruikt. De varkensbotten worden enkele uren gekookt totdat ze hun rijke smaak en collageen vrijgeven, wat resulteert in een romige en hartige bouillon die het kenmerk is van Tonkotsu Ramen.

Door de jaren heen is Tonkotsu Ramen niet alleen populair geworden in Japan, maar ook in andere delen van de wereld. Dit gerecht is een symbool geworden van de Japanse keuken en veel mensen beschouwen het als een troostmaaltijd.

De bouillon maken

De sleutel tot het maken van heerlijke Tonkotsu Ramen is de bouillon. De bouillon is de basis van de soep en geeft het gerecht zijn rijke en hartige smaak. Zo maak je de bouillon:

Ingrediënten:

- 4-5 pond varkensbotten (nekbeenderen, beenbotten en/of dravers) - 8 kopjes water - 1 ui, gehakt - 6 teentjes knoflook, geplet - 5 cm stuk gember, in plakjes gesneden - 3 groene uien, gehakt - 1 eetlepel plantaardige olie - 1 eetlepel sojasaus - Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm uw oven voor op 230°C. 2. Spoel de varkensbotten af onder koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen. 3. Leg de varkensbotten op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Draai ze halverwege om. 4. Terwijl de varkensbotten braden, verwarm je de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. 5. Voeg de ui, knoflook, gember en groene uien toe aan de pan en bak 5-7 minuten, of tot de groenten gaar zijn. 6. Voeg de geroosterde varkensbotten toe aan de pan en giet het water erbij. 7. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 12-16 uur sudderen, af en toe roeren. 8. Schep alle onzuiverheden en vet af die naar de oppervlakte komen. 9. Nadat de bouillon 12-16 uur heeft gekookt, verwijdert u de varkensbotten en zeeft u de bouillon door een fijnmazige zeef. 10. Voeg de sojasaus, zout en peper naar smaak toe.

Je Tonkotsu Ramen-bouillon is nu klaar!

De noedels maken

De noedels zijn een ander essentieel onderdeel van Tonkotsu Ramen. Je kunt in de winkel gekochte ramennoedels gebruiken of je eigen noedels maken. Zo maak je de noedels:

Ingrediënten:

- 2 kopjes bloem voor alle doeleinden - 1/2 kopje water - 1/2 theelepel zout - Maïzena om te bestuiven

Instructies:

1. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom. 2. Voeg het water toe aan de kom en meng tot het deeg samenkomt. 3. Kneed het deeg gedurende 10-15 minuten, of totdat het glad en elastisch wordt. 4. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten. 5. Bestrooi een schoon oppervlak met maizena. 6. Rol het deeg uit tot het dun en plat is. 7. Snijd het deeg in dunne noedels met een scherp mes of een pastamachine. 8. Kook de noedels in een pan met gezouten water gedurende 2-3 minuten, of tot ze gaar zijn. 9. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water.

Je Tonkotsu Ramen-noedels zijn nu klaar!

Het samenstellen van de Tonkotsu Ramen

Nu je de bouillon en noedels hebt gemaakt, is het tijd om de Tonkotsu Ramen in elkaar te zetten. Hier leest u hoe u het moet doen:

Ingrediënten:

- Tonkotsu Ramen-bouillon - Tonkotsu Ramen-noedels - 1 ei, gekookt en in tweeën gesneden - 2-3 plakjes buikspek, gekookt - 1/2 kopje taugé - 1/2 kopje gehakte groene uien - 1 vel nori-zeewier , in kleine stukjes gesneden - 1 eetlepel sesamolie - 1 eetlepel sojasaus

Instructies:

1. Voeg in een grote kom de gekookte Tonkotsu Ramen-noedels toe. 2. Giet de Tonkotsu Ramen-bouillon over de noedels. 3. Voeg het gesneden buikspek, het gekookte ei en de taugé toe. 4. Strooi de gehakte groene uien en het nori-zeewier erover. 5. Sprenkel de sesamolie en sojasaus over de soep. 6. Serveer warm en geniet ervan!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen heerlijke en authentieke Tonkotsu Ramen gemaakt.

Conclusie

Tonkotsu Ramen is een populair en heerlijk gerecht dat je nu thuis kunt maken. Met dit recept kunt u indruk maken op uw familie en vrienden met een smaakvolle en romige soep die elk restaurant zal evenaren. Het maken van Tonkotsu Ramen kost tijd en moeite, maar het resultaat is de moeite waard. Nu je weet hoe je de bouillon en noedels moet maken en de soep in elkaar moet zetten, kun je experimenteren met verschillende toppings en smaakmakers om er je eigen smaak van te maken. Dus trek je schort aan, maak je klaar om wat groenten te hakken en laten we gaan koken!

Japanse Tonkotsu Ramen maaltijdideeën
Meloentaart

Cantaloupe Cream Pie is misschien een goed recept om je dessertcollectie uit te breiden. Eén portie bevat 1071 calorieën , 12 g eiwit en 48 g vet . Dit recept serveert 10 personen en kost $ 2,09 per portie. Als je melk, suiker, maizena en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Met een lepelscore van 0% is dit gerecht erg slecht (maar nog steeds te repareren). Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze soortgelijke recepten: Meloensoep met knapperige ham en basilicum , Banaan- en witte chocoladeroomtaart en Bramentaart met citroenverbena-slagroom .

Dubbele bessen-hazelnootcrumble

Double Berry-Hazelnut Crumble is een dessert voor 8 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 5 g eiwit , 18 g vet en in totaal 506 calorieën . Voor $ 2,24 per portie dekt dit recept 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Een mengsel van bramen, zout, bloem en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 30 minuten . Het is een goede optie als je een lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 45% verdient . Deze score is solide. Soortgelijke recepten zijn onder meer Berry Fruit Crumble , Double Ka Meetha - Hoe maak je Hyderabadi Double Ka Meetha - Ramadan en veganistische gebakken appels met havercrumble .

Kip- en Groentennoedelsoep

Kip- en Groentennoedelsoep is een zuivelvrij hoofdgerecht. Dit recept serveert 64 personen en kost 69 cent per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 gram eiwit , 11 gram vet en in totaal 227 calorieën . Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Met dit recept wordt de winter nog specialer. Voor dit recept van Taste of Home zijn wortels, water, uien en eiernoedels nodig. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 3 uur en 30 minuten . Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 39% . Kip- en Miso Ramen-noedelsoep , Aziatische kipnoedelsoep en warme en zure noedelsoep lijken erg op dit recept.

Kippennoedelsoep

Als je meer zuivelvrije recepten aan je receptenbox wilt toevoegen, is kippensoep misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept is voor 10 personen. Eén portie bevat 126 calorieën , 9 gram eiwit en 7 gram vet . Voor 41 cent per portie dekt dit recept 7% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het werkt goed als een zeer betaalbaar hor d'oeuvre. Ga naar de winkel en haal eiernoedels, marjolein, braad-/frituurkip en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. De winter wordt nog specialer met dit recept. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 35 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 32% verdient . Deze score is vrij slecht. Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan ook eens deze vergelijkbare recepten: Aziatische kippennoedelsoep , Kip- en miso-ramennoedelsoep en Aziatische noedelsoep .

Kippensoep van mama

Het recept Mom's Chicken Noodle Soup kan in ongeveer 1 uur en 25 minuten worden gemaakt. Dit recept is voor 6 personen. Voor $ 1,09 per portie dekt dit recept 21% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie bevat 410 calorieën , 26 g eiwit en 18 g vet . Het zal een hit zijn op uw winterevenement . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Ga naar de winkel en haal ei, paprika, wortelen en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Niet veel mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. Met een spoonacular score van 61% is dit gerecht goed. Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Mom's Mushroom Soup , Asian Chicken Noodle Soup en Chicken and Miso Ramen Noodle Soup leuk.

Hertenstoofpot

Als je meer zuivelvrije recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Hertenstoofpot misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept maakt 10 porties met elk 320 calorieën , 24 g eiwit en 8 g vet . Voor $ 1,17 per portie dekt dit recept 25% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Een mengsel van bloem, bruine saus uit een flesje, canolanolie en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Dit recept is geliefd bij 73 foodies en koks. Je kunt er op elk moment van genieten, maar het is vooral goed voor de winter . Het werkt goed als hoofdgerecht. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 20 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 89% verdient . Deze score is uitstekend. Hertenstoofpot , hertengehaktbrood met bramenbarbecuesaus en buffelzoete aardappel/pompoenhasj en hertensliders lijken erg op dit recept.

Vrolijke kersencompote

Een glutenvrije en zuivelvrije saus nodig? Vrolijke kersencompote zou een geweldig recept kunnen zijn om te proberen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 gram eiwit , 0 gram vet en in totaal 197 calorieën . Dit recept serveert 12 personen en kost 98 cent per portie. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Als je kersentaartvulling, abrikozen, pruimen en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 44% is dit gerecht stevig. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Appelperen- en dadelchutney/compote , Bramen- en vijgenchutney/compote en Bosbessencompote Broodpudding met zachte kwark Sabayon .

Ierse havermoutbrûlée

Ierse havermoutbrûlée is een ontbijt voor 8 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 gram eiwit , 8 gram vet en in totaal 497 calorieën . Voor $ 1,64 per portie dekt dit recept 12% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het is een goede optie als u een glutenvrij en lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Het zal een hit zijn op uw St. Patrick Day -evenement. Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt en 1 zou zeggen dat het precies goed is. Een mengsel van melk, kaneelstokjes, veenbessen en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Het is een vrij goedkoop recept voor fans van Europees eten. Als we alle factoren in aanmerking nemen, verdient dit recept een spoonacular-score van 0% , wat voor verbetering vatbaar is. Vergelijkbare recepten zijn onder andere Bananen-crème-brûlée , Bramen-crème-brûlée en Crème-brûlée .

Compote van platte kersen

Als je meer glutenvrije, zuivelvrije, lacto ovo-vegetarische en veganistische recepten aan je repertoire wilt toevoegen, is Flathead Cherry Compote misschien een recept dat je zou moeten proberen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 0 gram eiwit , 0 gram vet en in totaal 61 calorieën . Dit recept is voor 6 personen. Voor 41 cent per portie dekt dit recept 1% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Ga naar de winkel en koop platkopkersen, water, gemalen peper en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het werkt goed als saus. Over het geheel genomen verdient dit recept een zeer slechte (maar nog steeds herstelbare) lepelscore van 0% . Soortgelijke recepten zijn onder andere chutney/compote van appelperen en dadels , chutney/compote van bramen en vijgen en broodpudding met bosbessencompote met zachte kwark Sabayon .

Meloentaart

Cantaloupe Cream Pie heeft van begin tot eind ongeveer 45 minuten nodig. Dit recept maakt 10 porties met elk 1071 calorieën , 12 g eiwit en 48 g vet . Voor $ 2,09 per portie dekt dit recept 21% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 1 persoon vond dit recept lekker en bevredigend. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het werkt goed als dessert. Als je suiker, meloen, maïszetmeel en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Met een lepelscore van 0% is dit gerecht erg slecht (maar nog steeds te repareren). Probeer meloensoep met knapperige ham en basilicum , slagroomtaart met banaan en witte chocolade en bramentaart met slagroom van citroenverbena voor vergelijkbare recepten.

Video's voor het maken van verschillende Japanse gerechten in Tonkotsu Ramen-stijl
Hoe maak je echte Tonkotsu Ramen?Dit is het echte werk, traditionele tonkotsu ramen. Veel mensen vragen zich af hoe ze zo'n goede, rijke en romige tonkotsu-bouillon kunnen krijgen ...
Beginnersrecept voor een rijke en romige Tonkotsu RamenVolg mij op instagram: Steun het kanaal op Patreon: ...
Tonkotsu Ramen | Basisprincipes met BabishVoer de aanbiedingscode "Babish" in op Squarespace.com voor 10% korting op uw eerste aankoop, of bezoek: Tonkotsu ...
Tonkotsu Miso RamenEen rijke, vette tonkotsu ramen is iets bijzonders. Het is niet zoals iets anders in deze wereld. En naar mijn bescheiden mening is de bouillon de...
Tonkotsu Ramen versus. FoRomige zelfgemaakte Tonkotsu Ramen en rustgevende geurige zelfgemaakte pho. Is het mogelijk dat de een beter is dan de ander?
Tips en trucs voor Japanse Tonkotsu Ramen maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Japans Tonkotsu Ramen eten