ThuisRamenShio

Geweldig recept voor de Japanse klassieker – Shio Ramen

Ben jij een liefhebber van de Japanse keuken? Verlang je naar de rijke umami-smaken van een perfect vervaardigde kom ramen? Zoek niet verder dan Shio Ramen, een klassiek Japans gerecht dat uw smaakpapillen zeker zal bevredigen. Deze hartige soep op basis van bouillon is gemaakt met een eenvoudige maar smaakvolle combinatie van kip, varkensvlees en groenten. De bouillon is doordrenkt met zout, waardoor het een kenmerkende smaak krijgt die zowel heerlijk als bevredigend is. Het gerecht wordt vervolgens belegd met malse plakjes chashu-varkensvlees, een zacht gekookt ei en een verscheidenheid aan groenten zoals taugé en lente-uitjes. In dit artikel delen we een geweldig recept om thuis Shio Ramen te maken. Maak je klaar om indruk te maken op je familie en vrienden met je culinaire vaardigheden en trakteer jezelf op een kom van deze heerlijke Japanse klassieker.

Geschiedenis en oorsprong van Shio Ramen

Shio Ramen is een van de oudste soorten ramen en wordt al meer dan 100 jaar in Japan geserveerd. Het woord ‘shio’ betekent zout in het Japans, wat verwijst naar de op zout gebaseerde bouillon die wordt gebruikt om dit soort ramen te maken. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de noordelijke regio van Japan, waar de winters koud en streng zijn. Om het koude weer te bestrijden, creëerden de mensen in deze regio een soep die rijk van smaak was en verwarmend voor het lichaam. Shio Ramen was het resultaat van hun inspanningen.

Een van de belangrijkste verschillen tussen Shio Ramen en andere soorten ramen is de eenvoud van de bouillon. Terwijl andere soorten ramen complexe bouillons kunnen hebben die zijn gemaakt van een verscheidenheid aan ingrediënten, wordt Shio Ramen gemaakt met een eenvoudige combinatie van kip, varkensvlees en groenten. De bouillon wordt vervolgens op smaak gebracht met zout, waardoor het een kenmerkende smaak krijgt die zowel subtiel als bevredigend is.

Door de jaren heen is Shio Ramen een belangrijk onderdeel geworden van de Japanse keuken en heeft het zich naar andere delen van de wereld verspreid. Het wordt nu genoten door mensen van alle leeftijden en achtergronden en wordt beschouwd als een van de meest populaire soorten ramen.

Recept voor Shio Ramen

Nu je iets weet over de geschiedenis en oorsprong van Shio Ramen, is het tijd om te leren hoe je het thuis kunt maken. Dit recept is gemakkelijk te volgen en gebruikt eenvoudige ingrediënten die in de meeste supermarkten te vinden zijn.

Ingrediënten:

- 4 kopjes kippenbouillon - 2 kopjes varkensbouillon - 2 kippendijen - 2 karbonades - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 1 wortel - 1 stengel bleekselderij - 1/4 kopje sojasaus - 1/4 kopje sake - 2 theelepels zout - 1 theelepel suiker - 2 pakjes verse ramennoedels - 4 zachtgekookte eieren - 4 plakjes chashu-varkensvlees - 1 kopje taugé - 4 lente-uitjes

Instructies:

1. Meng in een grote pan de kippenbouillon, varkensbouillon, kippendijen, karbonades, knoflook, ui, wortel en selderij. Breng het mengsel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat het mengsel 2-3 uur sudderen, of tot het vlees zacht is en van het bot valt.

2. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij om af te koelen. Zeef de bouillon door een fijne zeef en gooi de vaste stoffen weg.

3. Doe de bouillon terug in de pan en voeg de sojasaus, sake, zout en suiker toe. Breng het mengsel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat de bouillon 30 minuten doorkoken, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

4. Terwijl de bouillon kookt, bereid je de ramennoedels volgens de instructies op de verpakking.

5. Verdeel de noedels gelijkmatig over 4 grote kommen om de ramenkommen samen te stellen. Schep de hete bouillon over de noedels en zorg ervoor dat het vlees en de groenten gelijkmatig worden verdeeld.

6. Beleg elke kom met een zacht gekookt ei, een plakje chashu-varkensvlees, een handvol taugé en wat gehakte lente-uitjes.

7. Serveer de ramen warm en geniet ervan!

Conclusie

Shio Ramen is een klassiek Japans gerecht waar al meer dan 100 jaar van wordt genoten. De eenvoudige maar smaakvolle bouillon en heerlijke toppings maken het een favoriet onder ramenliefhebbers over de hele wereld. Met dit recept kun je thuis je eigen Shio Ramen maken en genieten van de rijke umami-smaken van dit heerlijke gerecht. Dus ga je gang en probeer het eens – je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!

Japanse Shio maaltijdideeën
Ouderwetse geglazuurde ham

Je kunt nooit teveel recepten voor bijgerechten hebben, dus probeer ouderwetse geglazuurde ham eens. Dit recept serveert 10 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 0 g eiwit , 0 g vet en in totaal 110 calorieën . Voor 18 cent per portie dekt dit recept 1% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Ga naar de winkel en koop bruine suiker, maraschino-kersensap, sinaasappelsap en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 40 minuten . Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto ovo-vegetarisch en veganistisch dieet volgt. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 11% , wat nogal slecht is. Als je dit recept lekker vindt, hou je misschien ook van recepten zoals ouderwetse geglazuurde ham , ouderwetse gebakken ham en ouderwetse ham- en bonensoep .

Perzik Schoenmaker

Als je meer lacto ovo-vegetarische recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Peach Cobbler misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept maakt 2 porties met elk 269 calorieën, 4 g eiwit en 12 g vet. Voor 72 cent per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Ga naar de winkel en koop suiker, maizena, melk en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het werkt het beste als dessert en is in ongeveer 35 minuten klaar. 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Het is een zeer betaalbaar recept voor liefhebbers van zuiders eten. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 32%. Soortgelijke recepten zijn Old Fashioned Peach Cobbler (AKA Peach Puzzle), Best Peach Cobbler Ever en Peach Cobbler.

Ouderwetse kalkoenpasteitjes smelten

Ouderwetse kalkoenpattymelts zijn misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 53 gram eiwit , 14 gram vet en in totaal 465 calorieën . Dit recept is voor 5 personen. Voor $ 4,02 per portie dekt dit recept 31% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 21 personen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Het is een vrij duur recept voor fans van Amerikaans eten. Een mengsel van provolonekaas, spekjam, zout en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 86% , wat uitstekend is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van ouderwetse kalkoenpatty-melts , patty-melts en patty-melts .

Ouderwetse bananenpudding

Je kunt nooit genoeg dessertrecepten hebben, dus probeer ouderwetse bananenpudding eens. Voor 51 cent per portie dekt dit recept 10% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 9 gram eiwit , 14 gram vet en in totaal 333 calorieën . Dit recept is voor 6 personen. Dit recept van Taste of Home heeft 1 ventilator. Het is een goede optie als je een lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Als je bloem, vanille-extract, boter en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Met een lepelscore van 32% is dit gerecht niet zo voortreffelijk. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals ouderwetse bananenpudding , ouderwetse bananenpudding en ouderwetse bananenpudding .

Chocolade Kruidencake

Chocolate Spice Cake is misschien wel het dessert waar u naar op zoek bent. Eén portie bevat 280 calorieën, 4 gram eiwit en 8 gram vet. Dit recept is voor 16 personen. Voor 51 cent per portie dekt dit recept 6% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Een mengsel van bakcacao, zuiveringszout, zout en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Het is een goede optie als je een lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 18% verdient. Deze score is nogal slecht. Probeer Chocolate Orange Spice Cake, Pesach Chocolate Spice Cake en New-Fashioned Blackberry Chocolate Spice Cake voor soortgelijke recepten.

Ouderwetse aardbeientaart

Old-Fashioned Strawberry Shortcake is een lacto ovo-vegetarisch dessert. Eén portie bevat 707 calorieën, 11 g eiwit en 33 g vet. Dit recept serveert 8 personen en kost $ 2,2 per portie. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Als je bakpoeder, eieren, bloem en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 60 mensen waren blij dat ze dit recept probeerden. Met dit recept wordt Moederdag nog specialer. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 10 minuten. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 67% verdient. Dit cijfer is goed. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van ouderwetse Strawberry Shortcake, ouderwetse Strawberry Shortcake en ouderwetse Strawberry Shortcake.

Lizzie's ouderwetse cacaocake met karamelglazuur

Lizzie's ouderwetse cacaocake met karamelglazuur is een lacto ovo-vegetarisch dessert. Eén portie bevat 640 calorieën , 6 gram eiwit en 21 gram vet . Dit recept is voor 12 personen. Voor 56 cent per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 174 mensen waren blij dat ze dit recept probeerden. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Een mengsel van cacao, boter, bloem en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 20 minuten . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 26% , wat niet zo verbazingwekkend is. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Lizzie's ouderwetse cacaocake met karamelglazuur , Lizzie-chocoladecake met karamelvulling en bananencake met karamelglazuur .

Ouderwetse rozijnentaart

Ouderwetse rozijnentaart is een dessert voor 8 personen. Voor 76 cent per portie dekt dit recept 5% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 3 gram eiwit , 8 gram vet en in totaal 301 calorieën . 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Als je bruine suiker, eieren, gebak en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Het is een goede optie als je een lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 25% is dit gerecht nogal slecht. Soortgelijke recepten zijn ouderwetse zure room/rozijnentaart , Golden Oldie ouderwetse rozijnentaart en ouderwetse rozijnentaart .

Ouderwetse cupcakes

Het recept voor ouderwetse cupcakes kan uw Amerikaanse trek in ongeveer 35 minuten stillen. Eén portie bevat 434 calorieën , 3 gram eiwit en 17 gram vet . Dit recept serveert 24 personen en kost 46 cent per portie. Het werkt goed als dessert. 52 mensen waren blij dat ze dit recept probeerden. Ga naar de winkel en koop suiker, boter, banketbakkerssuiker en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Over het geheel genomen verdient dit recept een niet zo geweldige lepelscore van 15% . Probeer ouderwetse cupcakes , ouderwetse cupcakes en ouderwetse karamelcupcakes voor soortgelijke recepten.

Ouderwetse tomatenjus

Het recept Ouderwetse Tomatenjus maak je in ongeveer 30 minuten . Dit recept serveert 8 personen en kost 68 cent per portie. Op je figuur letten? Dit zuivelvrije recept bevat 191 calorieën , 5 g eiwit en 13 g vet per portie. Voor dit recept van Taste of Home zijn spek, ui, peper en zout nodig. 49 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het leuk. Het werkt goed als een zeer redelijk geprijsde saus. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 45% , wat solide is. Soortgelijke recepten zijn ouderwetse jus met ingewanden en eieren , ouderwetse gebraden kalkoen en jus , en klassieke gebraden kalkoen met gekruide vulling en ouderwetse jus .

Video's voor het maken van verschillende Japanse gerechten in Shio-stijl
Een LEGENDARISCHE Shio Ramen-soep maken (Sano-san-recept)Volg mij op instagram: Steun het kanaal op Patreon: ...
HOE MAAK JE EEN SUPER EENVOUDIGE SHIO (ZOUT) RAMENToen ik onderzoek deed naar ramenrecepten, kwam ik dit supereenvoudige shio ramen-recept op het kookpad tegen.
Keizo Shimamoto leert me hoe ik een Shoyu Ramen maak (professioneel recept)Volg mij op instagram: Steun het kanaal op Patreon: ...
Hoe maak je veganistisch Ramen Recept | Shio-bouillon | GEMAKKELIJKE Japanse noedelsoep (塩ラーメン)LAY HO MA allemaal! Ik was onlangs in Japan en zodra ik terugkeerde naar Canada, maakte ik deze gemakkelijke maar heerlijke shio-veganistisch ...
Shio Ramen-maakproces: Clam Shio Tarra, Chintan-soep, varkensbuikchashu, noedels vanaf nulVandaag heb ik helemaal opnieuw handgemaakte shio ramen gemaakt om het maakproces van shio ramen te laten zien. Dit zijn ook mijn kleine shio ramen ...
Tips en trucs voor Japanse Shio maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Japans Shio eten