ThuisRamenTonkotsu Ramen

Populaire Tonkotsu Ramen – Maak je eigen

Ben jij een ramenliefhebber? Heb jij Tonkotsu Ramen al eens geprobeerd? Deze romige en hartige soep is een populair gerecht in Japan dat de wereld stormenderhand heeft veroverd. Tonkotsu Ramen wordt gemaakt met varkensbotten die enkele uren worden gekookt, wat resulteert in een rijke bouillon boordevol smaak. Als je fan bent van dit heerlijke gerecht, waarom probeer je het dan niet thuis? Je eigen Tonkotsu Ramen maken is makkelijker dan je denkt, en het is een geweldige manier om indruk te maken op je familie en vrienden. In dit artikel laten we u zien hoe u een heerlijke en authentieke Tonkotsu Ramen kunt maken die met elk restaurant kan concurreren. Dus trek je schort aan, maak je klaar om wat groenten te hakken en laten we gaan koken!

Geschiedenis van Tonkotsu Ramen

Tonkotsu Ramen ontstond in de jaren veertig in Fukuoka, een stad in het zuiden van Japan. Het gerecht werd populair onder de arbeidersklasse omdat het een goedkope en vullende maaltijd was. Het woord "Tonkotsu" betekent "varkensbot" in het Japans, wat verwijst naar de bouillon die in het gerecht wordt gebruikt. De varkensbotten worden enkele uren gekookt totdat ze hun rijke smaak en collageen vrijgeven, wat resulteert in een romige en hartige bouillon die het kenmerk is van Tonkotsu Ramen.

Door de jaren heen is Tonkotsu Ramen niet alleen populair geworden in Japan, maar ook in andere delen van de wereld. Dit gerecht is een symbool geworden van de Japanse keuken en veel mensen beschouwen het als een troostmaaltijd.

De bouillon maken

De sleutel tot het maken van heerlijke Tonkotsu Ramen is de bouillon. De bouillon is de basis van de soep en geeft het gerecht zijn rijke en hartige smaak. Zo maak je de bouillon:

Ingrediënten:

- 4-5 pond varkensbotten (nekbeenderen, beenbotten en/of dravers) - 8 kopjes water - 1 ui, gehakt - 6 teentjes knoflook, geplet - 5 cm stuk gember, in plakjes gesneden - 3 groene uien, gehakt - 1 eetlepel plantaardige olie - 1 eetlepel sojasaus - Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm uw oven voor op 230°C. 2. Spoel de varkensbotten af onder koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen. 3. Leg de varkensbotten op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Draai ze halverwege om. 4. Terwijl de varkensbotten braden, verwarm je de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. 5. Voeg de ui, knoflook, gember en groene uien toe aan de pan en bak 5-7 minuten, of tot de groenten gaar zijn. 6. Voeg de geroosterde varkensbotten toe aan de pan en giet het water erbij. 7. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 12-16 uur sudderen, af en toe roeren. 8. Schep alle onzuiverheden en vet af die naar de oppervlakte komen. 9. Nadat de bouillon 12-16 uur heeft gekookt, verwijdert u de varkensbotten en zeeft u de bouillon door een fijnmazige zeef. 10. Voeg de sojasaus, zout en peper naar smaak toe.

Je Tonkotsu Ramen-bouillon is nu klaar!

De noedels maken

De noedels zijn een ander essentieel onderdeel van Tonkotsu Ramen. Je kunt in de winkel gekochte ramennoedels gebruiken of je eigen noedels maken. Zo maak je de noedels:

Ingrediënten:

- 2 kopjes bloem voor alle doeleinden - 1/2 kopje water - 1/2 theelepel zout - Maïzena om te bestuiven

Instructies:

1. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom. 2. Voeg het water toe aan de kom en meng tot het deeg samenkomt. 3. Kneed het deeg gedurende 10-15 minuten, of totdat het glad en elastisch wordt. 4. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten. 5. Bestrooi een schoon oppervlak met maizena. 6. Rol het deeg uit tot het dun en plat is. 7. Snijd het deeg in dunne noedels met een scherp mes of een pastamachine. 8. Kook de noedels in een pan met gezouten water gedurende 2-3 minuten, of tot ze gaar zijn. 9. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water.

Je Tonkotsu Ramen-noedels zijn nu klaar!

Het samenstellen van de Tonkotsu Ramen

Nu je de bouillon en noedels hebt gemaakt, is het tijd om de Tonkotsu Ramen in elkaar te zetten. Hier leest u hoe u het moet doen:

Ingrediënten:

- Tonkotsu Ramen-bouillon - Tonkotsu Ramen-noedels - 1 ei, gekookt en in tweeën gesneden - 2-3 plakjes buikspek, gekookt - 1/2 kopje taugé - 1/2 kopje gehakte groene uien - 1 vel nori-zeewier , in kleine stukjes gesneden - 1 eetlepel sesamolie - 1 eetlepel sojasaus

Instructies:

1. Voeg in een grote kom de gekookte Tonkotsu Ramen-noedels toe. 2. Giet de Tonkotsu Ramen-bouillon over de noedels. 3. Voeg het gesneden buikspek, het gekookte ei en de taugé toe. 4. Strooi de gehakte groene uien en het nori-zeewier erover. 5. Sprenkel de sesamolie en sojasaus over de soep. 6. Serveer warm en geniet ervan!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen heerlijke en authentieke Tonkotsu Ramen gemaakt.

Conclusie

Tonkotsu Ramen is een populair en heerlijk gerecht dat je nu thuis kunt maken. Met dit recept kunt u indruk maken op uw familie en vrienden met een smaakvolle en romige soep die elk restaurant zal evenaren. Het maken van Tonkotsu Ramen kost tijd en moeite, maar het resultaat is de moeite waard. Nu je weet hoe je de bouillon en noedels moet maken en de soep in elkaar moet zetten, kun je experimenteren met verschillende toppings en smaakmakers om er je eigen smaak van te maken. Dus trek je schort aan, maak je klaar om wat groenten te hakken en laten we gaan koken!

Japanse Tonkotsu Ramen maaltijdideeën
Kerkramen I

Church Windows I is een glutenvrij en fodmap-vriendelijk recept met 48 porties. Voor 15 cent per portie dekt dit recept 2% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 1 g eiwit , 11 g vet en in totaal 142 calorieën . Veel mensen maakten dit recept, en 126 zouden zeggen dat het perfect was. Ga naar de winkel en haal boter, regenboogkleurige marshmallows, kokos en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het werkt goed als hor d'oeuvre. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een zeer slechte (maar nog steeds te verhelpen) spoonacular score van 0% . Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook lekker.

Boston Cream Pie I

Boston Cream Pie I is een dessert voor 8 personen. Eén portie bevat 283 calorieën , 6 gram eiwit en 11 gram vet . Voor 53 cent per portie dekt dit recept 6% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Allrecipes heeft 446 fans. Ga naar de winkel en koop bakpoeder, melk, bloem en een paar andere ingrediënten om het vandaag nog te maken. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Met een spoonacular score van 35% is dit gerecht niet zo super. Probeer Boston "Black Forest" Cream Pie , Banana & White Chocolate Cream Pie en Bramentaart met citroenverbena slagroom voor vergelijkbare recepten.

Oma's appelbroodpudding

Gramma's Appelbroodpudding is een dessert voor 8 personen. Eén portie bevat 346 calorieën , 6 g eiwit en 10 g vet . Voor 52 cent per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodie en kok. Een mengsel van gemalen kaneel, boter, eieren en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo verrukkelijk te maken. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 15 minuten . Het is een goede optie als je een lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Het wordt je aangeboden door Allrecipes. Over het algemeen verdient dit recept een vrij slechte spoonacular score van 32% . Vergelijkbare recepten zijn Tiramisu Broodpudding , Banana Foster Broodpudding en Bramen Broodpudding .

Pittige zeevruchtenstoofpot

Je kunt nooit genoeg hoofdgerecht recepten hebben, dus probeer eens Spicy Seafood Stew. Eén portie bevat 215 calorieën , 22 g eiwit en 1 g vet . Dit glutenvrije, zuivelvrije, whole 30 en pescotarische recept is voor 9 personen en kost $ 2,60 per portie . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Ga naar de winkel en haal sint-jakobsschelpen, zout, gemalen kurkuma en een paar andere dingen om het vandaag te maken. De winter wordt nog specialer met dit recept. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het lekker. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 5 uur en 15 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 67% , wat behoorlijk goed is. Vergelijkbare recepten zijn Italian Seafood Stew , Paella for Four; A Wonderful Spanish Mixed Seafood Stew en Neoguri (Spicy Seafood Ramen) .

Citroenyoghurtbrood

Als je ongeveer 1 uur in de keuken hebt, is citroen-yoghurtbrood misschien een geweldig zuivelvrij en lacto-ovo vegetarisch recept om te proberen. Dit recept is voor 12 personen. Dit ontbijt bevat 171 calorieën , 2 g eiwit en 7 g vet per portie. Voor 17 cent per portie dekt dit recept 4% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodie en koks. Als je bakpoeder, citroensap, koolzaadolie en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een spoonacular score van 0% verdient . Deze score is verbeterbaar. Vergelijkbare recepten zijn citroen-bramenbrood met citroenglazuur ,gekruide lamsgehaktballetjes met citroen-munt-yoghurtsaus en courgetteburgers met citroen-kruiden-yoghurtsaus .

Gestoofde peren met vanillesaus

Gepocheerde peren met vanillesaus is een glutenvrij en lacto-ovo vegetarisch bijgerecht. Voor $ 1,16 per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is goed voor 6 porties met 539 calorieën , 4 g eiwit en 12 g vet per portie. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Dit recept van Taste of Home vereist vanille-extract, suiker, citroensap en citroenschil. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Met een spoonacular score van 0% is dit gerecht voor verbetering vatbaar. Gepocheerde peren met bramen-honing crème fraîche , Gepocheerde peren met chocoladeganache en Scharlaken gepocheerde peren lijken erg op dit recept.

Hertenhaasjes

Hertenhaasjes zijn van begin tot eind klaar in ongeveer 20 minuten . Dit recept is voor 8 personen. Let je op je lijn? Dit glutenvrije en zuivelvrije recept bevat 229 calorieën , 28 g eiwit en 10 g vet per portie. Voor $ 3,79 per portie dekt dit recept 16% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het werkt goed als hoofdgerecht. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Als je citroensap, peterselievlokken, knoflookteentjes en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Over het algemeen verdient dit recept een solide spoonacular score van 48% . Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan eens deze vergelijkbare recepten: Hertengehaktbrood met bramenbarbecuesaus en buffelzoete aardappel/pompoenhash , Hertensliders en Hertenstoofpot .

Lavendel Muntthee

Lavendelmuntthee duurt ongeveer 15 minuten van begin tot eind. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 0 g eiwit , 0 g vet en in totaal 15 calorieën . Voor 29 cent per portie dekt dit recept 1% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. 1080 mensen waren blij dat ze dit recept probeerden. Dit recept van Taste of Home vereist muntblaadjes, rozemarijn, honing en water. Het werkt goed als drankje. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Over het algemeen verdient dit recept een zeer slechte (maar nog steeds herstelbare) spoonacular score van 0% . Vergelijkbare recepten zijn Lavendelthee met citroen Franse macarons , Wilde bramensorbet met tuinmunt en lavendel en Komkommermunttheesandwiches .

Krokante uien gebakken drumsticks

Krokante Uien Gebakken Drumsticks zijn misschien wel het bijgerecht waar je naar op zoek bent. Dit zuivelvrije recept is voor 6 personen en kost 80 cent per portie . Eén portie bevat 247 calorieën , 6 g eiwit en 17 g vet . 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Ga naar de winkel en haal kippendrumsticks, eieren, bloem en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 55 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een spoonacular score van 0% , wat erg slecht is (maar nog steeds te verhelpen). Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Gebakken Teriyaki Kip Drumsticks , Balsamico-Honing Kip Drumsticks en Bramen Balsamico Drumsticks leuk.

Kip met citroenchampignons

Kip met citroenchampignons is een hoofdgerecht voor 4 personen. Eén portie bevat 237 calorieën , 29 g eiwit en 9 g vet . Voor $ 1,48 per portie dekt dit recept 17% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het lekker. Dit recept van Taste of Home vereist boter, kipfilets, zout en citroensap. Van bereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 54% verdient . Deze score is solide. Vergelijkbare recepten zijn onder andere citroenblondies met citroenglazuur , citroencakerol met citroenwrongelvulling en citroenbramenbrood met citroenglazuur .

Video's voor het maken van verschillende Japanse gerechten in Tonkotsu Ramen-stijl
Hoe maak je echte Tonkotsu Ramen?Dit is het echte werk, traditionele tonkotsu ramen. Veel mensen vragen zich af hoe ze zo'n goede, rijke en romige tonkotsu-bouillon kunnen krijgen ...
Beginnersrecept voor een rijke en romige Tonkotsu RamenVolg mij op instagram: Steun het kanaal op Patreon: ...
Tonkotsu Ramen | Basisprincipes met BabishVoer de aanbiedingscode "Babish" in op Squarespace.com voor 10% korting op uw eerste aankoop, of bezoek: Tonkotsu ...
Tonkotsu Miso RamenEen rijke, vette tonkotsu ramen is iets bijzonders. Het is niet zoals iets anders in deze wereld. En naar mijn bescheiden mening is de bouillon de...
Tonkotsu Ramen versus. FoRomige zelfgemaakte Tonkotsu Ramen en rustgevende geurige zelfgemaakte pho. Is het mogelijk dat de een beter is dan de ander?
Tips en trucs voor Japanse Tonkotsu Ramen maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Japans Tonkotsu Ramen eten